Grønsagssuppe m/røde linser
4 personer
Ingredienser
Suppe
- 60 g røde linser
- 60 g koldt vand til iblødsætning
- 100 g selleri
- 100 g rodpersille i tern
- 1 l hønsefond
- 1 dl piskefløde
- 1 knivspids chili
- 1 tsk. stødt ingefær
- 25 g hakket persille
- salt
- peber
Garniture
- 50 g creme fraiche 18%
- 1 stk. bredbladet persille
Fremgangsmåde
Linserne skylles under koldt vand efter iblødsætning. Linser,løg, selleri og rodpersille, koges møre i tomatvand og bouillon og pureres. Smages herefter til med fløde, chili, ingefær, hakket persille, salt og peber.
Anret 1 portion suppe med creme fraiche og bredbladet persille.
Opskrift og foto af Ulla Høegh Andersen, Gerda Jensen og Mona Carøe Jensen, Regionshospitalet Randers.