Farskål med muskatsauce

Farskaal

3 personer

Ingredienser

Fars

  • 100 g hakket okseskød
  • 200 g hakket svinekød
  • 30 g æg
  • 30 g hvedemel
  • 50 g revet løg
  • Salt og peber
  • 175 g letmælk
  • 700 g snittet spidskål

Muskatsauce

  • 15 g margarine
  • 20 g hvedemel
  • 300 g kålvand
  • 100 g letmælk
  • Salt
  • Revet muskatnød

Fremgangsmåde

Kålen snittes og dampes i lidt vand evt. tilsat lidt grønsagsbouillon. Farsen røres sammen. Lægges lagvis i et ildfast fad, først kål, herefter rå fars og slut af med et lag kål. Dækkes godt til med folie og dampes i ovnen i ca 45 min.

Muskatsauce: Margarine og mel bages op og tilsættes kålvand og mælk. Smages til med salt og revet muskatnød.

Opskrift og foto af Ulla Høegh Andersen, Gerda Jensen og Mona Carøe Jensen, Regionshospitalet Randers.

Luk (Esc)