Æbleskiver med savojkål
Cirka 30 stk.
Ingredienser:
140 g savojkål
240 g mel
3 æg
4 dl. kærnemælk
1 tsk. fintrevet citronskal
½ tsk. natron eller 1 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
10 g smør (skal tilsættes i dejen)
Smør til bagning
Fremgangsmåde:
Del æggene i æggeblomme og æggehvide. Bland æggeblommer, kærnemælk, mel, citronskal, natron, sukker, salt og smør og rør sammen til en ensartet del. Blend savojkålen, og tilsæt det til dejen. Stil dejen på køl i 30 minutter. Pisk æggehviderne stive, og rør dem forsigtigt i dejen. Steg æbleskiverne i smør i et varmt æbleskivejern.
Opskrift af: Chatrine Bodholdt & Samantha Melin Taylor, Aarstiderne
Foto: Chatrine Bodholdt & Samantha Melin Taylor, Aarstiderne