Rødgrød med rødkål og appelsin

Ingredienser:
270 g rødkål
450 g blandede bær (fx. jordbær og hindbær - frost er ok)
100 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
3 dl vand
2 tsk. majsstivelse
Saften af 2 appelsiner

Fremgangsmåde:
Bland sukker, vaniljesukker, rødkål, halvdelen af bærrene og vandet i en gryde, og lad det stå og trække 30 minutter. Kog det op i 5-7 minutter. Tag grøden af varmen og blend til en ensartet grød. Kom grøden tilbage i gryden, tilsæt den resterende halvdel af bærrene, majsstivelsen og appelsinsaften og kog i 2-3 minutter. Drys lidt sukker på toppen og stil den på køl. Kan serveres kold evt. med flødeskum på toppen.

Opskrift af: Chatrine Bodholdt & Samantha Melin Taylor, Aarstiderne
Foto: Chatrine Bodholdt & Samantha Melin Taylor, Aarstiderne