Grønsagssuppe m/røde linser

4 personer

Ingredienser

Suppe

  • 60 g røde linser
  • 60 g koldt vand til iblødsætning
  • 100 g selleri
  • 100 g rodpersille i tern
  • 1 l hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • 1 knivspids chili
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 25 g hakket persille
  • salt
  • peber

Garniture

  • 50 g creme fraiche 18%
  • 1 stk. bredbladet persille

Fremgangsmåde

Linserne skylles under koldt vand efter iblødsætning. Linser,løg, selleri og rodpersille, koges møre i tomatvand og bouillon og pureres. Smages herefter til med fløde, chili, ingefær, hakket persille, salt og peber.

Anret 1 portion suppe med creme fraiche og bredbladet persille.

Opskrift og foto af Ulla Høegh Andersen, Gerda Jensen og Mona Carøe Jensen, Regionshospitalet Randers.