Farskål med muskatsauce

3 personer

Ingredienser

Fars

  • 106 g hakket okseskød
  • 203 g hakket svinekød
  • 29 g æg
  • 30 g hvedemel
  • 49 g revet løg
  • Salt og peber
  • 175 g letmælk
  • 700 g snittet spidskål

Muskatsauce

  • 15 g margarine
  • 20 g hvedemel
  • 300 g kålvand
  • 100 g letmælk
  • Salt
  • Revet muskatnød

Fremgangsmåde

Kålen snittes og dampes i lidt vand evt. tilsat lidt grønsagsbouillon. Farsen røres sammen. Lægges lagvis i et ildfast fad, først kål, herefter rå fars og slut af med et lag kål. Dækkes godt til med folie og dampes i ovnen i ca 45 min.

Muskatsauce: Margarine og mel bages op og tilsættes kålvand og mælk. Smages til med salt og revet muskatnød.

Opskrift og foto af Mona Carøe Jensen, Cheføkonoma, Regionshospitalet Randers.